Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Pathfinder - Cesta bojovníka

Pathfinder - Cesta bojovníka

(22.8. 2007 06:15:00)

Byl jsem v kině na filmu Cesta bojovníka (Pathfinder).

Zaujalo mne téma - vikingové v Americe se setkají s Indiány. Bohužel, to bylo jediné, co bylo na filmu možná tak zajímavé. Film samotný je ve zkratce o tom, že existuje legenda o bílém muži, co žil mezi Indiány a pomohl "zastavit" dorazivší vikingy. Mám matné ponětí, že určité fragmenty této legendy jsem i četl.

Indiáni ve filmu sice už nevypadali jako Vinetou, ale místy se svým oblečením dost ujeli. Navíc protlačená ženská složka víc než o indiánské kultuře (se kterou moc společného neměla) vypovídala o tom, že vydat film bez ženy v hlavní roli asi nejde (nebo bez lehčí erotiky řekněme.)

Když už byli Indiáni celkem zprznění (ač mírněji, než mohlo být), tak jsem si říkal, že aspoň ti vikingové jsou jako praví vikingové. A to mi mi vzápětí vyvrátila kamarádka, která se jimi dliuhodobě zabývá. Poslední iluze mi tak padla. Jediné, co bylo ve filmu vikingské byly lodě :-) (ani meče nebyly vikingské).

Celý film lze tedy vnímat jako takového Ramba před 600 lety. Bez myšlenky. Jen kve stříkající až do zadních řad v kině. Zajímavá byla však hudba. Ta se mi opravdu líbila. Jinak na film klidně nechoďte. O moc jste nepřišli.

Dávám mu tak 4 body z 10 (tedy, žádná hrůza, ale moc od toho nečekejte).

odkaz: IMDB

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

Doposud nebyly přidány žádné komentáře

Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net