Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Řidiči, cyklisti a chodci

Řidiči, cyklisti a chodci

(10.7. 2006 19:49:00)

Jelikož vlastním řidičský průkaz, nemohl jsem nepostřehnout zmínky o novém bodovém systému. Předně musím říct, že řídím docela často a, že v jádru tento bodový systém špatný není.

Jedna věc mě na něm celkem fakt mrzí: neperzekuuje cyklisty a už vůbec ne neukázněné chodce.

Chápu, že srážka s autem je pro cyklistu i chodce většinou fatální. Když však ale občas vidím chování některých cyklistů (zvláště pak v noci) a chodců (kteří nerozeznávají chodník od silnice a mají dojem, že auto je schopno zastavit na místě), tak mám někdy pocit, že ne vždy je vina na straně řidiče.

Prostě si myslím, že když už jsou tak hodně perzekuovaný řidiči, měli by se taky dělat kryštofy na cyklisty a chodce. A taky s alespoň trochu tak tučnýma pokutama - jen bez bodů... Když už tak už.

Aspoň ubude těch chodců, co přecházejí na červenou a nebo mimo vyznačená místa. A co teprve cyklisti. Konečně začnou jezdit u kraje, používat funkční světla (aby byli v noci vidět) a možná se i naučí pravidla (jako třeba, že se změna jízdy dá najevo rukou a ne tím, že náhle přejedu celou silnici...) nebo že jízda na kole s alkoholem v krvi je též nebezpečná. Nebo třeba, že na chodníku se na kole nejezdí.

Co vy na to?

PS: jo a taky bych pro, aby např. do 24 let mohl mít řidič něco na způsob polovičního řidičáku...

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

Doposud nebyly přidány žádné komentáře

Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net