Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Sčítání – pošta opět bodovala neschopností

Sčítání – pošta opět bodovala neschopností

(11.3. 2011 23:10:00)

Česká pošta opět ukázala, jak je neschopná. Alespoň ta v Kolíně. To je můj závěr z osobní zkušenosti ohledně sčítání lidu. A druhý závěr, který mám, je ten, že sčítání je nesmyslně drahé.

Co mě k tomu vede?

Když jsem měl v kaslíku lístek s nápisem 7.3. (pondělí) očekávejte mezo 16-20h příchod komisaře, tak jsem jej očekával. Ještě že můžu pracovat doma, protože jinak bych musel si buď vzít dovolenou nebo alespoň půl den. Před čtvrtou jsem pořádně vyvenčil psa a pak čekal… a čekal… a čekal… pak přemlouval stepujícího psa, ať ještě chvilku počká, že už přeci musí přijít každou chvíli paní a po její návštěvě pudem na procházku… pak venčení zkrátil na projdem se před vchodem, aby ani myš neunikla našemu zraku a znovu čekal… po deváté večerní jsem pochopil, že nikdo nepřijde a snažil se dovolat na callcentrum pošty, co jako teď.

Tak jsem si sjednal setkání na čtvrtek 18-20h. A zase čekal a čekal… a nic. O půl deváté to zabalil a šel ven na procházku se psem. A něco před devátou koukám, cizí číslo mi volá – a ona to pošta. Že prý jsem si přes call centrum domluvil schůzi, ale ono call centrum to nedohodlo s nima a tak nic neplatí. Ale že by mohli přijít jindy a kdy že by to nebylo možné. Tak jsem se zeptat, zda je možné si formulář vyzvednout na poště. Prý ano.

Než opět někde čekat a hrát hru na chleba (kdo dřív ztvrdne vyhrál), tak to raději zajdu na poštu osobně. A tak se taky s paní komisařkou dohod… A když jsem pak na poštu zašel, tak jsem zjistil, že paní komisařka mi jaksi zapomněla říct, že mohu jít pro formulář jen na jednu konkrétní poštu. Ne na každou! A to už jsem teda drtil zuby, páč na tu poštu budu muset znovu. Jen na jinou… Koho by napadlo, že věta "formulář si vyzvednete na poště" znamená "formulář si vyzvednete jen na některé poště", že?

Co z toho plyne?

Že kdyby se na komisaře vykašlali a každý si na poštu došel, tak se ušetří nemalé peníze (a najalo se jich jen pár – a ti by obešli jen staré lidi…). A že pošta prostě ukázala, jak umí skvěle komunikovat (to mi jako nemohli do čtvrtka do 4 odpolední zavolat?)…

Uf, ještě že je to jednou za 10 let. Možná že to vymyslí jinak… třeba přes datové schránky…

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

Doposud nebyly přidány žádné komentáře

Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net